• Prípravná návšteva pre krátkodobú mobilitu v Čechách

          • V dňoch 20. 2. 2024 – 21. 2. 2024 sa uskutočnila prípravná návšteva pre krátkodobú mobilitu zamestnancov v rámci projektu Erasmus+ v Ústí nad Orlici (Česká republika) na Vyššej odbornej škole a strednej škole zdravoníckej a sociálnej. Stretnutia sa zúčastnila riaditeľka školy PhDr. Kristína Vageľová a Mgr. Viola Frankovská.  Prvý deň prebehla návšteva školy, druhý deň sme boli navštíviť Orlickoústeckú nemocnicu. Nadviazala sa spolupráca  a boli dohodnuté podmienky programu mobility zamestnacov – job shadowing pre dvoch učiteľov. Všetkým zúčastneným ďakujeme za milé prijatie a tešíme sa na vzájomnú spoluprácu.

          • Super Florbal Pohár dievčat SŠ - okresné kolo

          • Dňa 16. 2. 2024 sa dievčatá z našej školy zúčastnili v športovej hale na Hotelovej akadémii v Prešove okresného kola v Super Florbal Pohári dievčat SŠ. Veľmi úspešne nás reprezentovali prváčky N. Molčanová (I.A), A. Knapová, S. Lukáčová (I.B), druháčky A. Borsuková, S. Halžáková (II.A), S. Belišová (II.B), tretiačky S. Bosáková, M. Kasiňáková, J. Krempaská, P. Slezáková, L. Senderáková (III.A), S. Závacká (III.B) a štvrtáčka V. Pejková (IV.A). Patrili medzi šyri najlepšie družstvá a postupujú ďalej. BLAHOŽELÁME a želáme im radosť z hry a azda aj ďalší spoločný úspech.

             

          • Okresné kolo v mix-volejbale

          • Volejbal mix - okresné kolo sa konalo 13. februára 2024 v športovej hale Hotelovej akadémie v Prešove. Družstvo našej školy v zložení E. Kopnický, J. Maretta (I.A), S. Bosáková, D. Hrubá, K. Jurčová, S. Knišová, J. Krempaská, L. Senderáková (III.A), P. Kubíková (III.B) a P. Paľka (IV.A) nás s plným športovým nasadením reprezentovalo a všetci jeho členovia si zaslúžia naše uznanie a POĎAKOVANIE.

          • Svetový deň chorých v priestoroch našej školy

          • Pri príležitosti Svetového dňa chorých, ktorý si každoročne pripomíname 11. februára, sme usporiadali v rámci projektu Renovabis v pondelok 12. februára 2024 workshop zameraný na prezentáciu starostlivosti o chorého v domácom prostredí. Pozvaní hostia - rodičia a priatelia našich žiakov ako aj vedúci zdravotnícki pracovníci zo spolupracujúccich zdravotníckych zariadení sa po privítaní riaditeľkou školy PhDr. Kristínou Vageľovou a prezentácii k Svetovému dňu chorých (prezentácia žiačky IV.A Vierky Kavalecovej a vedúcich pracovníkov Hospicu Matky Terezy v Bardejovskej N. Vsi) zúčastnili modlitby bolestného ruženca za chorých v školskej kaplnke a otvorenej vyučovacej hodiny v odborných učebniach ošetrovateľskej starostlivosti. Túto hodinu realizovali pod vedením PhDr. Zuzany Džborovej a PhDr. Martiny Zacharovskej žiaci IV.A triedy. Veľmi názorne a odborne na vysokej úrovni predviedli základnú hygienickú starostlivosť o ležiaceho chorého a úpravu postele. Všetkým, ktorí sa na realizácii tejto vydarenej akcii podieľali, veľmi pekne ĎAKUJEME. Veríme, že pripomenutie si choroby a utrpenia, nás urobí citlivejšími na potreby tých, ktorí nesú svoj svoj životný kríž a pomoc nás ostatných radi privítajú.

            Krátka reportáž odvysielaná na TV Lux dňa 15. 2. 2024.

          • Naše učiteľky absolvovali vzdelávací program v Čechách (Erasmus+)

          • V dňoch 23.1. – 24.1. 2024 sa učiteľky odborných predmetov – PhDr. Zuzana Džborová a Mgr. Mária Vasilíková zúčastnili akreditovaného vzdelávacieho programu Nadstavbový kurz Bazálnej stimulácie podľa Prof. Dr. Frӧhlicha.

            Kurz lektorovala osobne riaditeľka Inštitútu Bazálnej stimulácie PhDr. Karolína Maloň Friedlová, PhD. Konal sa vo Frýdku Místku v moravsko-sliezskom kraji v Česku, v meste ležiacom na oboch brehoch rieky Ostravice.

            Oba dni boli nabité akčne prepracovanými technikami podpory optickej, auditívnej, orálnej, olfaktorickej, taktilno – haptickej stimulácie pacienta. Dozvedeli sme sa, prečo je dôležitá biografická anamnéza a ako postupovať pri diametrálnej stimulácii.

            Kurz bol nielen obohatením vedomostí, ale bol podľa Zákona 578/2004 o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov odmenený aj odbornou spôsobilosťou na výkon certifikovaných pracovných činností.