• Fašiangy, Hromnice...Veľká noc príde

          • Dňa 5. februára 2024 sa na podnet Školského parlamentu a v spolupráci s Rodičovským spoločenstvom v priestoroch našej školy zišlo veľa zaujímavých stvorení. Vytvorili pestrú, často vtipnú spoločnosť, ktorá vniesla dobrú náladu do tried a chodieb našej školy. Stačila nenápadná škraboška či maska a zrazu bol zo známeho spolužiaka úplne iný človek. Fantázia a tvorivosť našich žiakov bola odmenená tým, čo k fašiangom patrí - sladkými šiškami. A dobrým pocitom, že stačí málo a všedný deň sa stane nevšedným. Všetkým, ktorí pomohli vytvoriť fašiangovú náladu na našej škole, ĎAKUJEME!

          • Naše učiteľky absolvovali vzdelávací program v Čechách (Erasmus+)

          • V dňoch 23.1. – 24.1. 2024 sa učiteľky odborných predmetov – PhDr. Zuzana Džborová a Mgr. Mária Vasilíková zúčastnili akreditovaného vzdelávacieho programu Nadstavbový kurz Bazálnej stimulácie podľa Prof. Dr. Frӧhlicha.

            Kurz lektorovala osobne riaditeľka Inštitútu Bazálnej stimulácie PhDr. Karolína Maloň Friedlová, PhD. Konal sa vo Frýdku Místku v moravsko-sliezskom kraji v Česku, v meste ležiacom na oboch brehoch rieky Ostravice.

            Oba dni boli nabité akčne prepracovanými technikami podpory optickej, auditívnej, orálnej, olfaktorickej, taktilno – haptickej stimulácie pacienta. Dozvedeli sme sa, prečo je dôležitá biografická anamnéza a ako postupovať pri diametrálnej stimulácii.

            Kurz bol nielen obohatením vedomostí, ale bol podľa Zákona 578/2004 o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov odmenený aj odbornou spôsobilosťou na výkon certifikovaných pracovných činností.

          • Riaditeľské voľno

          • OZNAM

            Riaditeľka SZŠ sv. Bazila Veľkého v zmysle paragrafu 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľuje žiakom školy dňa 29. januára 2024 (pondelok) riaditeľské voľno.

            PhDr. Kristína Vageľová, riaditeľka školy

          • Lyžiarsky výcvikový kurz I.A v Ždiari

          • Zimu ako z rozprávky zažili prváci z I.A v týždni 8. - 12. januára 2024 počas lyžiarskeho výcvikového kurzu v Ždiari. Nielen že im prialo počasie, ale nechýbala im ani chuť lyžovať a tešiť sa z pohybu a pobytu v prírode. Navyše všetko zvládli v dobrej nálade a kolektívnom duchu. A to iste aj vďaka inštruktorom Mgr. Vladimírovi Tančinovi, Mgr. Marekovi Tartaľovi a zdravotníčke PhDr. Silvii Šoltésovej.

          • Pozvánka

          • Na túto školskú aktivitu v rámci projektu Renovabis pozývame všetkých rodičov našich žiakov. Svoju účasť môžete potvrdiť v zverejnenej ankete v Edupage.

          • Vianočný koncert

          • Na vianočné prázdniny sme odišli slávnostne a radostne naladení vďaka nádhernému vianočnému koncertu, ktorí si pre nás pripravili naši žiaci pod vedením svojich učiteliek Mgr. J. Demčákovej a Mgr. I. Šírej v spolupráci so skupinou Onezim. Ďakujeme za duchovný a umelecký zážitok všetkým účinkujúcim. 

          • Vianočné koledovanie našich žiakov

          • V adventnom čase navštívili naši žiaci s vianočnými koledami kláštor sestier Rádu sv. Bazila Veľkého, nášho zriaďovateľa. Zavítali s vianočným posolstvom aj na Gréckokatolícke arcibiskupstvo a svojím spevom a vinšami potešili aj zdravotníckych pracovníkov a pacientov na nemocničných oddeleniach FNsP v Prešove.

          • Školské kolo olympiády zo SJL

          • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry sa konalo 14. 12. 2023. Žiaci si zmerali svoje vedomosti v dvoch kategóriách. V kategórii A (3. – 4. ročník) sa na 1. mieste umiestnila Veronika Macejová (III.B), na 2. mieste Petra Slezáková (III.A) a na 3. mieste Karin Zubková (III.B). V kategórii B (1. – 2. ročník) 1. miesto obsadila Veronika Feckaničová (I.B), 2. miesto Erika Šinglárová (II.A) a 3. miesto získala Alica Borsuková (II.A) Blahoželáme! :) Zároveň všetkým zúčastneným za účasť a prezentované vedomosti ďakujeme.

          • Odovzdanie vianočných krabíc seniorom v Hospici Matky Terezy

          • V tomto období, kedy svet zahŕňame darčekmi a pozornosťou, sa zrodil jeden z najúžasnejších spôsobov šírenia radosti a lásky - Vianočné krabice pre seniorov Matky Terezy v Bardejovskej Novej Vsi. Táto jedinečná školská akcia Školského parlamentu našej školy prináša svetlo a teplo do životov seniorov, ktorých samota či choroba môže práve v tomto období veľmi ťažiť. Pri príprave týchto krabíc nejde len o samotný darček, ale aj o posolstvo, že nie sú sami, a že niekomu na nich záleží.

            Dňa 15. 12. 2023 odovzdali zástupcovia našej školy v zložení p. riaditeľka PhDr. K. Vageľová, koordinátorka Školského parlamentu PhDr. M. Zacharovská, predsedníčka Školského parlamentu D. Lindnerová (III.A) a členky Školského parlamentu  V. Kmecová (I.A), N. Michaleková (I.A) a S. Simková (III.A) 23 vianočných krabíc naplnených milými darčekmi seniorom v Hospici Matky Terezy v Bardejovskej N. Vsi. 

            Všetkým, ktorí sa na realizácii tejto úžasnej aktivity podieľali, patrí jedno veľké  Ď A K U J E M E. 

          • Pozvánka na rodičovské združenie

          • Vážení rodičia,

            pozývame Vás v týždni 11. - 15. decembra 2023 na triedne rodičovské združenia formou konzultácii. Triedny učiteľ každej triedy oznámi prostredníctvom Edupage konkrétne termíny pre svoju triedu.

             

          • Prednáška o. Vitalija Lucka na aktuálnu tému

          • Otec Mgr. Vitalij Luck sa od roku 1999 venuje pastorácii ľudí s homosexuálnymi sklonmi, a to v rámci spoločenstva Valentín, pôsobiaceho pri Gréckokatolíckej cirkvi v Košiciach. So svojimi poznatkami a skúsenosťami sa prišiel podeliť, a to na prednáške na tému Kresťansko-psychologický pohľad na homosexualitu. Určená bola pre žiakov 2. a 3. ročníka. Za jeho ochotu priblížiť túto aktuálnu tému mladým ľuďom na našej škole mu veľmi pekne ĎAKUJEME.