• Duchovné cvičenia našich prvákov a druhákov

          • Žiaci I. a II. ročníka našej školy si v apríli 2024 obnovili ducha na duchovných cvičeniach v stropkovskom kláštore o. redemptoristov. Spolu s o. Antonom Verbovským sa žiaci zamýšľali nad témami: Kto som? Kto je pre mňa Boh? Rozjímali nad Božou láskou, pokáním a modlitbou. Deň začínali rannou modlitbou, chválili Boha na sv. liturgii a zotrvávali na modlitbe sv. ruženca. Mali priestor pristúpiť k sviatosti zmierenia. Prvý večer sa niesol sledovaním filmu s myšlienkou. Druhý adoráciou Boha. V čase osobného voľna premýšľali nad počutými témami, viedli rozhovory, budovali vzťahy. O telo sa starali pani kuchárky, ktoré fantasticky varili. Dôkazom boli prázdne taniere. Ďakujeme o. Antonovi Verbovskému, že nám poslúžil.

          • Pripomeňme si sviatok Zeme

          • Farebný týždeň na podporu ochrany našej Zeme bude na našej škole v dňoch

            22. - 26. apríla 2024.

            PRIDAJ sa aj TY!

            Školský parlament pri SZŠ sv. Bazila Veľkého pri príležitosti Svetového dňa Zeme, ktorý si pripomíname 22. apríla, pripravil aktivitu pre všetkých žiakov a učiteľov našej školy - Týždeň pre Zem. Solidárni s problematikou ochrany našej Zeme môžeme byť jednoducho tak, že prídeme v daný deň týždňa oblečení v aktuálnej farbe. Je na každom z nás, či urobí toto jednoduché gesto a ukáže tak, že mu nie je ľahostajná ani prítomnosť ani budúcnosť našej krásnej planéty.

            Ďalšou aktivitou Týždňa pre Zem bolo "malé upratovanie" v priestoroch školy. Žiaci II.A, II.B, III.A a III.B skrášlili priestory školy - umyli lavičky a kreslá na chodbách a pomohli kvetom, aby mohli lepšie dýchať, a to tak, že umyli ich listy. Cieľom akcie bolo pochopiť, že nemáme byť ľahostajní k svojmu okoliu, ale máme aktívne priložiť ruku k dielu, aby bolo krajšie a lepšie pre život nás všetkých. Všetkým žiakom, ktorí sa chopili vedier a handier, za ich aktívny prístup ĎAKUJEME.

          • POZVÁNKA na rodičovské združenie

          • Vážení rodičia,

            pozývame Vás na rodičovské združenie, ktoré sa bude konať v triedach denného štúdia v piatok 26. apríla 2024 o 15:00. Tešíme sa na stretnutie s Vami!

          • Naše tretiačky na Celoslovenskej konferencii SZŠ

          • Ďakujeme našim dievčatám z III.B Veronike Macejovej a Karin Zubkovej pod vedením vyučujúciej PhDr. Bibiány Ištoňovej za aktívnu účasť dňa 11. 4. 2024 na Celoslovenskej konferencii SZŠ v Banskej Bystrici pre študijný odbor prakticka sestra. Veríme, že dievčatá získali nové skúsenosti, nové poznatky a obohatili si tak svoje vedomosti.

          • Naše dievčatá na finále okresného kola v basketbale žiačok SŠ

          • Dňa 10. 4. 2024 sa konalo finále okresného kola v basketbale žiačok SŠ. Reprezentovalo nás družstvo v zložení: A. Borsuková (II.A), L. Imrichová (IV.B), A. Knapová (I.B), J. Kromková (IV.A), D. Lindnerová (III.A), L. Molková (IV.A), B. Pavlinská (III.B), L. Senderáková (III.A) a S. Zavacká (III.B). Za plné nasadenie počas prípravy aj zápasov, za bojovný výkon a umiestnenie na 4. mieste našim dievčatám ĎAKUJEME.