• Naši tretiaci odchádzajú na odbornú stáž do Prahy (Erasmus+)

          • Túto nedeľu 28.05.2023 osem žiakov tretieho ročníka odchádza na 15 dňovú krátkodobú mobilitu do FN v Motole v Prahe, ktorá sa realizuje prostredníctvom Výzvy 2022 Erasmus+. Mobilita sa uskutoční v dňoch 29.05.2023 – 12.06.2023 ako odborná stáž našich žiakov. Sprevádzajúcou učiteľkou je Mgr. Jarmila Jurašeková. Našim tretiakom a pani učiteľke Mgr. Jurašekovej želáme šťastnú cestu, úspešný a obohacujúci pobyt.

          • Prváci v prešovskom planetáriu

          • Dňa 22. 5. 2023 žiaci 1. ročníka v rámci vyučovacieho predmetu fyzika navštívili Hvezdáreň a planetárium v Prešove. Mali možnosť vypočuť si zaujímavú prednášku o slnečnej sústave a absolvovali audio-vizuálny program Hviezdy nášho neba.

          • Čo vieš o školskom parlamente?

          • Žiaci z rôznych stredných škôl, ktorí sú členmi Stredoškolského parlamentu Prešovského samosprávneho kraja si pripravili projekt pre žiakov 1. - 3. ročníka, ktorý mal zvýšiť povedomie o školskom parlamente, jeho fungovaní, právach a povinnostiach... Našu školu v tíme, ktorý prezentoval prácu školského parlamentu, zastupovala Vierka Kavalecová z III.A. Na našej škole sa tento projekt odprezentoval v utorok 16. 5. 2023 na prvej vyučovacej hodine pre žiakov 1. a 2. ročníka (triedy I.A a II.A). Dúfame, že sa žiakom prezentácia páčila, a že sa dozvedeli nové informácie, ktoré im pomôžu k ďalšej aktivite na škole.

          • Návšteva z Barcelony (Erasmus+)

          • V dňoch 03. - 05. 05. 2023 sme na našej škole hostili milú návštevu zo Španielska. V rámci programu  Erasmus+ nás navštívila Agueda Ribes Marqués, odborná vyučujúca z Institutu Pedraforca v Barcelone. 

            Počas Job shadowingu sa stretla s vedením školy, oboznámila sa s organizáciou výučby na slovenskej zdravotníckej škole, učebnými plánmi a osnovami. Navštívila Fakultnú nemocnicu J.A.Reimana, zúčastnila sa praktického vyučovania na urologickom oddelení, počas ktorého mali naši žiaci možnosť overiť si svoju znalosť anglického jazyka v aktívnej komunikácii. Zažila výučbu v škole na hodinách prvej pomoci, ošetrovateľskych techník  a anglického jazyka. Vo voľnom čase spoznávala pamiatky a históriu Prešova, navštívila sídlo zriaďovateľa školy, mesto Bardejov,  Bardejovské Kúpele a Košice. 

            Spoločná rozlúčka sa niesla v prísľúbe vzájomnej spolupráce v budúcnosti. 

             

          • Cvičenie na ochranu života a zdravia

          • Dnes, 4. mája 2023, sa žiaci 1. a 2. ročníka zúčastnili Cvičenia na ochranu života a zdravia človeka v areáli pod Kalváriou v Prešove. V tejto oblasti sa nachádza aj kryt civilnej ochrany, ktorý si mali žiaci možnosť pod odborným dozorom pozrieť.