• Náš ďalší cieľ – Úrazová nemocnica Brno

          • Po úspešnej návšteve v Škole za medicinske sestre Mlinarska v Záhrebe sme zamierili do Úrazovej nemocnice v Brne. Čakalo nás srdečné prijatie od hlavnej sestry pre ošetrovateľskú starostlivosť Mgr. Liškovej. Nosným programom Úrazovej nemocnice je plniť úlohy úrazového centra s nadregionálnou pôsobnosťou.

            Cieľom návštevy bolo dohodnúť podmienky krátkodobej mobility pre žiakov aj zamestnancov. V decembri 2022 šesť štvrtákov absolvuje dvojtýždňovú stáž na oddelení traumatológie, ortopédie a v Odbornom liečebnom ústave. Mobility zamestnancov sa zúčastnia dvaja učitelia.

            V Brne vychová budúcich zdravotníkov aj Cirkevní strední zdravotnícka škola Grohova. Naše kroky preto viedli na stretnutie s vedením školy. Riaditeľ školy, zástupkyňa riaditeľa a zástupkyňa pre praktické vyučovanie nám porozprávali o možnostiach štúdia, organizácii výučby a  previedli nás po budove školy. Vyjadrili tiež záujem v budúcnosti spolupracovať v projekte Erasmusplus. 

            PhDr. Kristína Vageľová, koordinátor Erasmusplus

          • Október - mesiac úcty k starším

          • Jesenný mesiac október je venovaný úcte k starším. Vo vedomí ľudí sa spája so symbolickou jeseňou života človeka. Staroba je prirodzenou súčasťou nášho žitia. Ani sa nenazdáme, roky uplynú ako voda a staroba navštívi aj nás. Aby tie naše spomienky na mladosť boli radostné, mali by sme už dnes myslieť na to, že šťastie človeka nespočíva v pominuteľných, hmotných veciach, ale v tom, koľko ľudí sme urobili počas svojho života šťastnými, koľko z bohatstva svojej osobnosti sme rozdali tým, s ktorými žijeme, pracujeme a každodenne sa stretávame.

            Aspoň na pár chvíľ spomaľme rýchle tempo života, pristavme sa pri našich blízkych, starých rodičoch, ujoch, tetách, susedoch, pozdravme ich, venujme kvietok, pohladkajme po vráskavých rukách, vypočujme a oceňme ich múdre rady.

          • Zapojili sme sa do zbierky Dni nezábudiek 2022

          • V dňoch 5. a 6. októbra 2022 sa žiaci 4. ročníka našej školy zapojili do charitatívnej zbierky Dni nezábudiek v uliciach mesta Prešov. Zbierku organizuje Liga za duševné zdravie a tohoročný výťažok je venovaný na zachovanie prevádzky Linky dôvery. Využívajú ju tisíce ľudí v ťažkých životných situáciách. Sme radi, že aj naši žiaci mohli pomôcť pri zberaní finančých prostriedkov na dobrú vec.